חימום תת רצפתי לרצפת פרקט
אחד המוצרים היעילים ביותר לחימום הבית הוא חימום תת רצפתי. הסיבה היא, שבניגוד לרדיאטור, שמפיץ חום משטח חימום קטן, שטח החימום של הרצפה הוא הרבה יותר רחב, ובכך המערכת מסוגלת לחמם את החדר ביעילות רבה יותר. ניתן להתקין חימום תת רצפתי תחת סוגים שונים של רצפות, כך שניתן למצוא היום בשוק גם חימום תת רצפתי לפרקט.
ללא קשר לסוג הריצוף, מערכות תת רצפתיות בנויות לפי אותו המבנה. החימום התת רצפתי מורכב מצינורות מים, אשר עוברים מתחת לריצוף ומחוברים לגוף החימום (משאבת חום, סולר, גז ועוד). ייתכן כי נרצה להתקין מערכת חימום לרצפה שכבר מחופה בפרקט, או להיפך- שנרצה לחפות בפרקט רצפה שכבר קיימת בה מערכת חימום. כך או אחרת, צריך להיות מודעים לאופן התאמת מערכת החימום לרצפת הפרקט.
התאמת הפרקט לחימום תת רצפתי
התקנת חימום תת רצפתי לפרקט משלבת בין היעילות של מערכת החימום לבין היופי של הפרקט. עם זאת, יש לשים לב שלא כל רצפת פרקט מתאימה להתקנת מערכת תת רצפתית. ההבחנה בין סוגי פרקטים יעילים ללא יעילים היא על בסיס טיב ועובי החומר המותקן בפרקט- ככל שהפרקט עשוי מיותר שכבות עץ, כך משך הזמן שיידרש כדי לחמם את הרצפה- ואת החדר- יהיה גבוה יותר. בפרקט מסוג למינציה, העץ הוא למעשה חומר מלאכותי שאיננו מבודד בצורה אטומה את הרצפה. בשל כך, סוג זה נחשב למתאים להתקנת חימום תת רצפתי בבית. גם הפרקט הדו שכבתי מתאים להתקנה של מערכת חימום. אף על פי ששכבת הבידוד היא עבה יותר ועשויה עץ טבעי, הרי שגם היא לא אוטמת את הרצפה באופן מלא ומאפשרת זרימת חום מהמערכת. גם פרקט תלת שכבתי יכול להתאים להתקנת מערכת תת רצפתית, אך בהתאם לעקרון שהוזכר לעיל, משך הזמן הנדרש לחימום יהיה גבוה משמעותית משני הסוגים האחרים. לכן, יש לשקול האם התקנת המערכת בסוג כזה של פרקט מצדיקה את ההשקעה. פרקט מסוג גושני הינו פרקט העשוי מעץ מלא באיכות גבוהה. מכיוון שכך, רמת הבידוד המסופקת על ידו היא גבוהה מאוד ותחסום את החום היוצא ממערכת תת רצפתית. לכן, במידה ויש ברשותכם פרקט מסוג גושני, ישנה עדיפות ברורה לפתרונות חימום אחרים, ולא להתקנת מערכת תת רצפתית.
למה יש לשים לב בהתקנת חימום תת רצפתי לפרקט?
על מנת ליהנות מחימום תת רצפתי לפרקט בצורה הטובה ביותר, יש לשים לב לעובדה, שהתקנת חימום תת רצפתי בפרקט שונה מחימום בסוגי רצפות אחרים. זאת, מאחר והפרקט עשוי להיות מושפע מחום ולחות הנמצאים במערכת התת רצפתית. על מנת להתקין את המערכת ברצפת פרקט, יש לוודא כי הטמפרטורה ברצפה לא עוברת את הטמפרטורה המקסימלית שמאפשרת התקנת מערכת מסוג זה (סביב ה-27-28 מעלות). התקנת החימום, מטבע הדברים, מצריכה את הוצאת הפרקט ממקומו. לפני שהוא מוחזר, יש לחמם את הרצפה למשך שבועיים רצופים (כל היום), וזאת על מנת להוציא את הלחות הלכודה סביב הצינורות (צינורות מים חמים). לאחר מכן, יש להפסיק את הפעלת המערכת למשך מספר ימים, ורק לאחר מכן, ניתן יהיה להחזיר את הפרקט למקומו. חשוב להיות מודעים לצעדים אלו, בטרם התקנת המערכת תחת רצפת פרקט. ייתכן ומשך הזמן הנדרש לתהליך המקדים יהיה ארוך מדי עבור הצרכן, ובשל כך יעדיף אמצעי חימום עם זמן התקנה קצר יותר.
חימום תת רצפתי לפרקט בחברת חימומית
על סמך תיאור תהליך ההתקנה של חימום תת רצפתי לפרקט, ברור כי התקנת מערכת חימום מסוג זה מצריכה הבנה מקצועית ייחודית: לא רק במערכות חימום, אלא גם בהתאמת המערכת לסוג הפרקט הנמצא בדירה וכן בהתקנה נכונה של המערכת ושל הפרקט עצמו. צוות השירות המקצועי של חברת חימומית מודע היטב לכלל ההיבטים המקצועיים שלה תקנת חימום תת רצפתי בפרקט, ומציע מענה מקצועי גם בקטגוריה זו. כל מערכת תת רצפתית הנמצאת אצלנו מאפשרת בקרה נוחה על הטמפרטורה הרצויה, עשויה מחומרים איכותיים וחזקים ומגוף חימום מרכזי, המפיץ חום באופן יעיל אל הצנרת, ומשם- אל חדרי הבית. במידה וברשותכם רצפת פרקט וברצונכם להתקין בה מערכת חימום תת רצפתית, נשמח להעמיד לרשותכם את המקצועיות, הניסיון והאדיבות שלנו.